Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Phineas és Ferb

 


A Phineas és Ferb egy Emmy-díjas, Disney Channel által készített rajzfilmsorozat. 2008. február 1-jén mutatták be először világszerte. Magyarországon a Jetixen (2009. szeptember 19-től Disney Channel) vetítik 2008 nyara óta. A címszerereplők egy mostohatestvérpár, akik a nyár minden napján kitalálnak valami lehetetlennek tűnőt, amit aztán megvalósítanak, mindezt a szüleik tudta nélkül. A sorozat egy Danville nevű amerikai fiktív kisvárosban játszódik(Többek szerint igazából a virginiai Mobile-ban játszótik) . Minden részben elhangzik legalább egy dal. A sorozatban mindenki tud énekelni és valamilyen hangszeren játszani.


 

Phineas Flynn

Egy okos és kreatív 9 éves kisfiú, aki szeretne minden nyári napot hasznosan eltölteni, és mindennap valami klassz dolgot csinálni.

 Ő kitalálja és megtervezi az aznapi "feladatukat", Ferb pedig megépíti.

 Nagyon sokat beszél, ami ellensúlyozza Ferb szótlanságát, mondhatni, hogy mostohatestvére helyett is beszél. Ezért hajlamos arra, hogy nem hagy másokat szóhoz jutni, vagy nem figyel arra, amit neki mondanak.

 Jó hangja van és sok hangszeren tud játszani. Minden családtagjával jóban van, Candace-nek szeret segíteni, vagy a kedvére tenni, bár a lány nem mindig értékeli. Az édesapjáról nem tudunk meg semmit.

Minden rész elején megkérdezi, hogy "Hé, hol van Kerry?", azt persze nem gondolja, hogy titokban titkosügynök.

Ha a felnőttek megkérdezik tőle, hogy nem túl fiatal ahhoz, amit éppen épít/tervez mindig ezt válaszolja: "De, igen, az(ok) vagyok/vagyunk." Az egyik barátja, Isabella szerelmes belé, de Phineas ezt nem veszi észre; a lány gyakran segít neki.

Kinézete: piros hajú, háromszög alakú feje van, piros-fehér csíkos pólót és kék nadrágot visel, általában oldalról mutatják


 

Ferb Fletcher

Phineas mostohatestvére (valószínűleg egyidősek), nagyon intelligens, de szűkszavú fiú.

Szűkszavúságát Phineas bőbeszédűsége ellensúlyozza. Olyan is előfordul, hogy beszélne, de Phineas félbeszakítja, vagy nem figyel rá.

Egy részben csak 1-2 mondata van (a rész végén). Az apjával Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Phineas úgy jellemzi az első részben, hogy "Ferb inkább a tettek embere". Bármit meg tud építeni, bármit meg tud javítani, el tudja változtatni a hangját és sok hangszeren tud játszani.

Akárcsak Phineas. Akármilyen lehetetlen ötlete támad Phineas-nak, Ferb megépíti. Az egyik részben kiderül, hogy tetszik neki Vanessa Doofenshmirtz, az őrült tudós lánya. Az édesanyjáról nem tudunk meg semmit.

Kinézete: zöld hajú, feje hosszúkás, egyik szeme nagyobb, mint a másik, arca gyakran kifejezéstelen; fehér inget és hosszú lila nadrágot visel, amelyben lábai aránytalanul rövidnek látszanak (pedig igazából hosszúak)


 

Candace Flynn

Phineas nővére és Ferb mostohanővére, 15 éves. Két célja van: lebuktatni Phineas-t és Ferb-öt az anyjuk előtt, valamint "meghódítani"Jeremy-t.

Ha Jeremy a közelben van, mindig zavarba jön, de próbálja leplezni (általában sikertelenül).

Szereti a két öccsét, de néha az idegeire mennek. Egész nap mondogatja az anyjának, hogy mit csinálnak a testvérei, de ő nem hisz neki 

Próbálkozásai, hogy lebuktassa őket, mindig kudarcba fulladnak. Jól tud énekelni (ha kijön az allergiája, akkor férfi hangja lesz) és tud játszani a B betűvel kezdődő hangszereken.

 

Sokszor telefonál a barátnőivel (leggyakrabban Stacy Hirano-val). Fél Jeremy kishúgától, Suzy-tól, mert a kislány keresztbe tesz minden lánynak, aki szemet vet Jeremyre.

Kinézet: hosszú nyakú, hosszú vörös haja van, piros felsőt és fehér szoknyát visel